Oosterwold Bouw en Begeleiding

Visie en missie 

Wij zijn ervaringsdeskundigen als bewoners in Oosterwold én weten wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een eigen huis en het verwezenlijken van je droom.

Onze Visie
Wij willen dat de gedachte van een “eigen droomhuis bouwen” ook daadwerkelijk een feestje wordt voor iedereen.

Onze Missie
Jou probleemloos door het vergunningsproces Oosterwold heen loodsen en zorgen dat je droomhuis tijdig en vooral binnen het beschikbare budget gerealiseerd wordt.

Jouw droomhuis wacht op je!

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor het bouwen van jouw eigen droomhuis, maar weet je niet goed waar je moet beginnen of wat je te wachten staat? Wij staan jou van A tot Z op een verantwoorde wijze bij en ontzorgen je op de gebieden waar jij dat wilt.

Oosterwold Bouw is ontstaan vanuit de ervaringen welke zijn opgedaan bij het bouwen van verschillende huizen binnen het project Buitenplaats Oosterwold. Tijdens dit project zagen we:

 • Begeleidingskosten van meer dan tweemaal de grondprijs (50 - 80 euro per m2) van een kavel staat niet in verhouding tot de geleverde prestatie voor begeleiding bij vergunningsaanvragen, gebiedsontwikkeling, infrastructuur en grondverplaatsing
 • De logische gedachte van de opdrachtgever van het realiseren van “een droomhuis” kent in werkelijkheid vele hobbels en valkuilen, wat in praktijk niet zelden tot slapeloze nachten leidt
 • Weinig transparantie en ondoorzichtige constructies

 • Substantiële verschillen in begroot budget van de architect en uitvoering door de aannemer
 • Onverwachte meerwerkkosten door onbekendheid bij de opdrachtgever
 • Belang van de opdrachtgever staat niet primair en “ontzorging” is vaak ver te zoeken

Al deze constateringen leiden tot onvrede, vertragingen, ongewenste budgetoverschrijdingen en uiteindelijk dus niet tot het realiseren van het beoogde droomhuis. Noodgedwongen concessies onderweg moeten doen om onverwachte budgetoverschrijdingen te corrigeren tot gevolg.

Oosterwold Bouw weet dat het bouwen van een eigen huis een ingewikkeld proces is waar miscommunicatie voortdurend op de loer ligt. Jij als klant kent niet de mores van de bouwwereld. Ook wij hebben dit met vallen en opstaan moeten leren. Daarom is een goede begeleiding vanaf het eerste ontwerp tot de oplevering van het huis zo belangrijk. Juist hieraan ontlenen wij ons bestaansrecht. Wij snappen Oosterwold. Maar wij snappen ook zeker het proces dat jij als klant gaat doorlopen omdat we dit zelf ook zo hebben ondervonden.

Bouwbegeleiding

Wij verzorgen de volledige begeleiding van het bouwproces van idee tot oplevering en verdienen ons zelf daarmee meer dan terug. Wij kennen het bouwproces van een huis uit eigen ervaring in al haar facetten. Ook de unieke eigenschappen en kenmerken van Oosterwold hebben wij aan den lijve ondervonden. Wij stellen het belang van de opdrachtgever primair en behoeden je voor de vele valkuilen die zich in het bouwproces kunnen voordoen.

Oosterwold Bouw heeft een netwerk van onderaannemers samengesteld op aanvullende zaken zoals inrichting badkamers en keukens op maat tegen substantieel lagere bedragen dan reguliere keukenverkopers of sanitair specialisten. Ook op gebied van luchtwarmtepompen, WTW ventilatie, zonnepanelen en rioleringssystemen is uitgebreid onderzoek verricht en zijn goede fabrikanten/leveranciers geselecteerd.

Wat doen wij anders?

Wij realiseren ons heel goed dat het bouwen van een huis een spannend proces is waar verschillende belangen elkaar ontmoeten. Een goede begeleiding van dit proces is een vereiste om al deze belangen in goede banen te leiden zonder dat het belang van jou als klant in het geding komt. Vrij vertaald komt dit op het volgende neer:

  Opdrachtgever wil haar droomhuis realiseren zonder onnodige gedoe:

 • geen onnodig hoge kosten doorberekend krijgen
 • niet opgezadeld worden met onverwachte kosten en/of vertragingen
 • geen budgetoverschrijdingen of ongewenste concessies om dit te voorkomen
 • geen onaangename verrassingen achteraf

  De diverse opdrachtnemers mogen een gezonde marge maken maar wel transparant en binnen redelijke grenzen die uit te leggen zijn

Bouwstijlen en ontwerpen

Wij bieden een grote variatie in ontwerpen aan, verdeelt in drie bouwstijlen:

 1. Houtskelet bouw
 2. Staalframe bouw
 3. Traditionele bouw

Alle drie bouwstijlen kennen vele variaties. Wij houden niet van eenheidsworsten en gunnen iedereen een uniek droomhuis. Alles kan ontworpen worden volgens de wens van de klant.

Het spreekt voor zich dat bouw- en milieu aspecten volledig met hun tijd meegaan en voldoen aan alle gangbare wensen zoals bijvoorbeeld energie neutraal (nul op de meter). Daarnaast is het bij ons standaard dat een goede isolatie niet alleen op papier wordt beloofd maar ook in de praktijk wordt getoetst. Met name dit laatste aspect is in de bouwbranche een onderbelicht item.

Oosterwold Bouw neemt jou desgewenst deze zorg uit handen tegen een alleszins redelijk bedrag. Geen vaste opslag per m2 kaveloppervlakte maar gewoon een faire, vaste prijs. Dit wordt vooraf overeengekomen en daarbij zal exact duidelijk zijn wat je hiervoor mag verwachten.

De klant bepaalt

Natuurlijk is het aanbieden van een totaal concept altijd erg overweldigend. Dat kan voelen als gedwongen winkelnering. Dit is niet onze insteek. Uiteraard mag je ook zelf partijen aandragen in alle deel facetten. Het wordt namelijk jouw huis dus bepaal je ook zelf met welke partijen je dit gaat uitvoeren. Onze rol is jou daarin te begeleiden opdat je verantwoorde keuzes kunt maken.

Ruwweg hebben wij de volgende indeling gemaakt:

1. Architect 
ontwerp constructeur/EPC berekening etc.
vergunningsaanvraag huis vergunningen gebied Oosterwold
2. Bouwbedrijf: 
heien/grondwerk vloeren
casco bouw hoofdaannemer
3. Afbouwbedrijven 
stucwerk schilderwerk/sauzen/spuiten
verwarming/ventilatie zonnepanelen/boilers
afwerkingen elektra/domotica
4. Inrichting 
keuken op maat vloerbedekkingen (hout/steen/PVC)
sanitair/tegelwerk openhaard
meubels op maat veranda/sauna/buitenspa
tuininrichting tuinaanleg
Top