Architect & Bouwbedrijf

Architect 

De architect is een zeer belangrijke schakel in het totale proces. Natuurlijk draait veel om een mooi en aansprekend ontwerp. Je laat wellicht maar eenmaal in je leven een eigen huis bouwen. Dit moet dan wel je droomhuis worden!

Naast een ontwerp is het ook heel belangrijk dat een architect de regels van Oosterwold snapt. Die wijken namelijk sterk af van de reguliere regels. Ook bekendheid bij de gemeente is een pré tenminste als die architect daar goed bekend staat. Misschien nog wel belangrijker is de technische kennis van de architect op gebied van bouw materialen. Het verschil tussen standaardmaten en op maat gemaakte materialen bedraagt al snel 30%. Dit kan fors oplopen.

Ook de kennis van de aannemersmarkt is belangrijk en met name de prijsstelling. Het is namelijk heel vervelend als je voor een maximaal beschikbaar budget een ontwerp hebt laten maken waarna bij het opvragen van offertes bij aannemers plotseling blijkt dat de kosten meer dan 100.000 euro hoger uitvallen. Klinkt vreemd maar dit komt vaker voor dan je denkt.

Jouw droomhuis wacht op je!

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor het bouwen van jouw eigen droomhuis, maar weet je niet goed waar je moet beginnen of wat je te wachten staat? Wij staan jou van A tot Z op een verantwoorde wijze bij en ontzorgen je op de gebieden waar jij dat wilt.

Een goede architect regelt alles vanaf het moment van ontwerpen tot het moment van vergunning verlening waarna de aannemer het verder kan overnemen. Een helder bestek met zo weinig mogelijk stelposten is daarbij vanzelfsprekend evenals een vaste prijs. De veel gebruikte percentage toeslag op de bouwsom als architecten honorarium heeft niet onze voorkeur.

Oosterwold Bouw heeft voor haar eigen huis in 1999 en 2017 na uitvoerige selectie een architect gevonden die aan al deze eisen voldoet. Bovendien was deze architect ook nog eens een stuk goedkoper dan andere aanbieders. Niet voor niets mocht hij ons tweede huis ook weer ontwerpen.

Natuurlijk staat het jou vrij ook zelf een eigen architect te selecteren. Wij kijken graag met jou mee en geven desgevraagd adviezen.

Bouwbedrijf

Er zijn in Nederland veel bouwbedrijven. Voor jou als opdrachtgever is het soms knap lastig vast te stellen of het aan tafel zittende bedrijf uiteindelijk de juiste keuze is. De meeste bedrijven blinken niet uit in heldere communicatie. Ook worden er veel beloftes gedaan die niet waargemaakt kunnen worden. En dan is er nog het beruchte meerwerk. Hier lopen veel klanten op stuk met grote budget overschrijdingen.

Oosterwold Bouw heeft een brede selectie gemaakt op basis van de volgende uitgangspunten:

  • Vakmanschap en degelijkheid
  • Eerlijkheid en nakomen van gemaakte afspraken
  • De scherpste prijzen
  • Redelijke en transparante meerwerkkosten
  • Flexibiliteit bij afbouw (stucwerk/schilderwerk/tegelwerk/verwarming/etc.)
  • Aangesloten bij Woningwaarborg

 

Wij adviseren geen bedrijven die van alles beloven en pas na het zetten van handtekeningen plotsklap vertellen dat de start van de bouw pas twee maanden later aanvangt onder het mom van leveringsproblemen terwijl deze vooraf al bekend waren. Ook hebben wij een slecht gevoel bij bedrijven die alleen maar algemene prijzen willen afgegeven met veel stelposten. Wij houden niet van verrassingen en willen dus onze klanten daar ook niet mee opzadelen.

Wij hebben solide bouwbedrijven geselecteerd die voldoen aan boven gestelde eisen. Wij hebben een voorkeur voor bedrijven die aangesloten zijn bij Woningborg. Dit biedt een optimale bescherming voor de opdrachtgever en zegt iets over de stabiliteit en kredietwaardigheid van het bouwbedrijf.

Uiteraard kan jij ook zelf een bouwbedrijf selecteren. Wij kijken graag met je mee en geven je inhoudelijke adviezen. We hebben namelijk goed vergelijkingsmateriaal.

Top